Betere celstofwisseling, minder supplementen nodig

Volgend jaar ga ik werken met oligotherapie. Bij deze therapie worden zeer kleine hoeveelheden sporenelementen gegeven, die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselingsfuncties te normaliseren. Door meer met oligo’s te gaan werken, wordt het zelf genezend vermogen meer ondersteund, zodat er minder supplementen nodig zijn om in balans te komen.

Veel ziekten berusten op een storing in de sporenelementhuishouding. Oligo-elementen heffen consequent disbalansen op en reguleren stofwisselingsprocessen op celniveau. Door dit steuntje in de rug kan het lichaam de benodigde sporenelementen beter opnemen. Zodoende zijn er minder supplementen nodig.

Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. De toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties is onder meer werkzaam bij:
1. Allergieën
2. Reumatische- en gewrichtsklachten
3. Chronische infecties, bijv. luchtwegen, oren, urethra, blaas, etc.
4. Recidieven (terugkerende klachten) in het algemeen
5. Reinigingskuren
6. Celstofwisselingproblemen

oligotherapieDe zogenoemde oligo’s werken als een regulator, die de verdeling van de voedingsstoffen verbetert en de uitscheiding van toxinen stimuleert.