Nieuw: aromatherapie met biologisch etherische geurolie

Wie kent niet het effect van geur? Van alle zintuigen die we hebben, is ons reukvermogen het meest krachtig. Denk bijvoorbeeld aan de geur van de zee en strand, die direct een heerlijk vakantiegevoel oproepen. Maar wist u dat geur ook van directe invloed is op ons concentratievermogen? Kinderen met AD(H)D hebben hier baat bij. En dat het verspreiden van geurolie bacteriën in uw omgeving doodt en daarmee bijdraagt aan uw gezondheid? Vitaflow biedt nu ook aromatherapie, in aanvulling op uw behandeling. We hebben een test gemaakt waarbij de Asyra meet welke geur voor u het meest heilzaam is.

Uw geur kan worden opgeladen in het flesje voor de basis-remedie, dat u altijd van mij meekrijgt. Wilt u nog meer profiteren van het heilzame effect van uw persoonlijke geur, dan kunt u ook een geurverspreider aanschaffen (€ 14,95). De biologisch etherische oliën kosten € 9,50 per flesje. De geuren zijn geheel natuurlijk. Ze worden gewonnen uit biologisch geteelde planten en zijn lange tijd houdbaar.

Yoyo Geurverspreider>> lees hier welke bio-etherische geuroliën er zijn voor persoonlijke geurverstuivers

Geur en gezondheid
Alle levende wezens moeten zich continu beschermen tegen de voortdurende aanvallen van bacteriën en virussen. Mensen en dieren doen dat middels hun immuunsysteem, een proces dat erop gericht is ziekmakers buiten te houden of uit het lichaam weg te werken. Planten hebben daar een ander, maar zeker zo effectief systeem voor ontwikkeld. Dat werkt middels een door de plant zelf aangemaakte olieachtige substantie met een zeer bacteriedodende werking: etherische olie. Deze olie is voor mensen en dieren ongevaarlijk maar bacteriën kunnen er niet tegen. Bio-etherische geurolie wordt gewonnen uit planten en is door haar zuiverheid zeer geschikt om in ruimtes uiterst fijn te vernevelen. Hiermee bereiken we dat binnen slechts 30 minuten 99,8% van alle bacteriën in de lucht gedood worden.

>> lees meer over de antibacteriële werking van etherische geurolie

Geur en gemoedsrust
Geuren hebben een direct effect op uw gemoedsrust. Zo helpt de geur ‘concentration’ bij kinderen met ADHD, ADD. Ook bekend is het effect van ‘relax’, wat ervoor zorgt dat slapeloosheid en depressieve gevoelens verdwijnen. Ook heilzaam bij mensen die last hebben van nachtmerries.

Naar de effecten van geur zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Wilt u meer weten, lees dan één van onderstaande artikelen.

>> wetenschappelijk artikel over de verbetering van schoolprestaties
>> onderzoek prof. Griffon naar antibacteriële werking van natuurlijke geur-oliën