Optimisten leven langer

Je zou er bijna angstig van worden, al die waarschuwingen over E-nummers en wat we wel en niet mogen eten. Toch is dat niet verstandig. Angst, of negatieven gedachten, maken ziek. Beter is het om vertrouwen te hebben. Dat geldt ook voor de Asyra behandeling. Ik zie vaak dat wanneer men optimistisch is over het te verwachten resultaat, dit ook vaker wordt behaald. Lichaam en geest werken dan samen aan herstel. Kom dus met een zonnige kijk naar de praktijk en laat vertrouwen in een goede afloop, uw innerlijke gids zijn.

Angstige en negatieve gedachten veroorzaken een chronische stressrespons en wanneer deze actief is, kunnen lichaamsfuncties verstoord of overbelast raken. Het is algemeen bekend dat optimistische mensen langer leven, minder vaak ziek zijn én sneller herstellen. De wetenschap houdt zich hier sinds kort ook mee bezig middels de epigenetica. Deze leert ons dat niet alleen onze genen bepalend zijn, maar ook andere invloeden.  Dat kunnen invloeden zijn van buitenaf (voeding, meditatie, lichaamsbeweging, omgang met vrienden), maar ook worden genen beïnvloed door hoe we denken. Er zijn gedragsafhankelijke genen, die worden geactiveerd in periodes met emotionele opwinding. Wat je denkt, is wat je ervaart. Het lichaam heeft van zichzelf een grote hoeveelheid natuurlijke geneesmiddelen, die je door gedachten ‘aan’ of ‘uit’ kunt zetten.

Wil je hierover meer weten, dan kan ik het nieuwste boek van Joe Dispenza, ‘You are the placebo, making the mind matter’, van harte aanbevelen. Een samenvatting van dit boek is geschreven in het artikel ‘Geneeskunde van de geest’.