Zonne allergie

Rond mijn 30e jaar kreeg ik opeens erge last van zonallergie. Vooral als ik op vakantie was in een warm land. Zelfs als ik de hele dag in de schaduw verbleef, kreeg ik overal uitslag. Door de vreselijke jeuk en irritatie kon ik ’s nachts niet slapen en werden mijn vakanties heel onprettig. Overdag wilde ik eigenlijk alleen maar in een koude kamer zitten. Ik had jeuk, jeuk en nog eens jeuk. Gek werd ik ervan!

Ik ben toen bij Heidy terecht gekomen omdat in het reguliere medische circuit geen oplossing was, behalve ‘uit de zon blijven’ (wat ik dus al deed). Allerlei middeltjes van de apotheek en huisarts heb ik geprobeerd, helaas zonder goed resultaat.

Bij Heidy bleek dat ik vooral mijn spijsverteringsstelsel erg uit balans was. Dit klopte ook wel, want ik had ook al jaren met periodes erge last van buikkrampen en een opgeblazen buik. Omdat ik een druk leven leid met 2 kleine kinderen en een drukke baan, at ik niet gezond. Veel kant en klaar voedsel, weinig aandacht en tijd om goede maaltijden te bereiden. Ook ervaarde ik veel stress en haast in mijn dagelijks leven, alhoewel ik nooit overspannen ben geweest of een burn-out hebt gehad.

Na de eerste behandelingen kreeg ik een vrij pittig dieet. In combinatie met de druppels en meditatieoefeningen ervaarde ik al direct enorm veel verbetering in mijn buik en mijn algehele welzijn. Toch bleek er ‘onderlaags’ nog wel meer disbalans te zijn en al met al ben ik wel een jaar bij Heidy in behandeling geweest. De volgende zomer kwam de ‘grote test’ want ik ging voor het eerst weer op vakantie naar een warm Zuid Frankrijk. En….ik heb een heerlijke vakantie gehad!!! Ik kreeg wel een beetje uitslag op enkele plekken, maar ik denk dat het 20% was van wat ik normaal kreeg. Echt een enorme verbetering. Ook kwam het niet gelijk de eerste dagen opzetten, maar pas later in de vakantie. Omdat het zo veel minder was dan voorheen kon ik gewoon lekker slapen ‘s nachts en genieten overdag van de vakantie. De rest van de zomer heb ik gewoon in de zon gelegen, op het strand, de boot etc. Altijd met mate, maar de jaren hiervoor kon ik helemaal niet zonnen. En ik heb deze zomer helemaal geen enkele keer een allergie aanval gekregen.

Ik ben echt super blij dat deze behandelingen zo goed hebben gewerkt. Het kost tijd, geduld en wat discipline maar je hele gezondheid verbetert. Ik ben ook veel minder vaak ziek/verkouden/grieperig dan voor de behandelingen. En dit soort allergie klachten kunnen dus echt verdwijnen!

Florijn Spoelstra, Naarden
Yoga docent
www.yogahappiness.nl

Previous:

Next: