Zorgverzekering, overstappen of niet?

Het einde van het jaar is het moment om na te denken over welke zorgverzekering het beste bij u past. Wisselen van zorgverzekering mag in Nederland één keer per jaar. U dient uw huidige verzekering op te zeggen voor 1 januari 2105 en heeft dan tot 31 januari 2015 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

De MBOG publiceert elk jaar een overzicht van de verschillende bedragen die verzekeraars vergoeden voor consulten bij de door hen erkende zorgverleners, zoals Vitaflow. In dit overzicht van de MBOG, te downloaden op hun website, kunt u opzoeken welke verzekeraars de consulten van Vitaflow komend jaar (blijven) vergoeden.

Nieuw is de Gezond Leven Verzekering. Deze gaat uit van het principe dat het verlagen van de zorgkosten begint bij een gezonde levensstijl. De Gezond Leven Verzekering geeft een uitgebreidere dekking op voedingsconsults en alternatieve geneeswijzen en -middelen. Per jaar kunt u € 50,00 vergoeding vrij inzetten, voor bijvoorbeeld orthomoleculaire supplementen waar Vitaflow mee werkt.

Gebruikt u uw aanvullende verzekering alleen voor alternatieve behandelingen? Overweeg dan eens om deze op te zeggen en alleen de basisverzekering te nemen. Voor het geld dat u bespaart, kunt u bij Vitaflow al snel drie tot vier keer op consult komen.